Corona virus updates

Laatste update

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt nog steeds toe. Het RIVM voert de regie over het landelijke beleid met betrekking tot COVID-19. Hieronder stellen wij u op de hoogte van de laatste updates.

30-03-2020

Algemene update

Het CPZ ondersteunt de landelijke beroeps- en brancheorganisaties in de geboortezorg in deze crisis waar ze kan. O.a. door informatievoorziening t.a.v. richtlijnen en afspraken op landelijk niveau steeds actueel te houden en partijen te verbinden. Op de themapagina wordt het actuele coronanieuws voor de geboortezorg gebundeld.

Zwangeren kun je verwijzen naar www.allesoverzwanger.nl. De veel gestelde vragen van zwangeren wordt hier regelmatig ge-updatet.

18-03-2020

Algemene update

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt nog steeds toe. Het RIVM voert de regie over het landelijke beleid met betrekking tot COVID-19. Kraamverzorgenden en verloskundigen kunnen de laatste informatie, zowel voor professionals als patiënten, vinden bij RIVM of voor specifieke situaties, zoals de situatie in Brabant, de informatie volgen via hun lokale GGD en het crisisteam van eigen regionale netwerk. Het is dus belangrijk dat u aanhaakt bij de ROAZ in uw regio.

19-03-2020

Werkwijze kweken a terme zwangeren

Patiënten worden de dag voor de afspraak gebeld. Dit zijn de lokale afspraken met de HIP t.a.v. kweken bij a terme zwangeren.

Indien patiënte telefonisch aangeeft klachten te hebben:

Stap 1 Uitstel afspraak of onderzoek (indien mogelijk) tot vrij van koorts én verkoudheidsklachten.

Stap 2 Uitstel niet mogelijk,  afspraak laten staan voor kweekafname op COVID-19.

  • Afspraak zonder contact (dus alleen voor kweekafname indien mogelijk): 1,5mtr afstand bewaren en contactpunten reinigen/ desinfecteren.
  • Afspraak met contact (echo of onderzoek) : contact/druppel isolatiemaatregelen nemen, dwz schort lange mouw/ FFP1 mondneusmasker/ handschoenen en contactpunten reinigen/ desinfecteren.

Kweken worden alleen afgenomen in Bergen op Zoom op de versiekamer: kweek afgeven bij klinische chemie, elk uur worden de kweken naar Microvida gebracht.

Bij noodzaak tot contact zolang de uitslag niet bekend is (24u),  beschermende maatregelen nemen als hierboven.

De HIP zorgt er voor  dat logistiek op de poli gynaecologie in Bergen op Zoom  meerdere  sets aflevert met schort en FFP1 mondneusmasker. De sets kunnen bij het magazijn worden gehaald als er aanvulling nodig is, deze sets geven ze per 2 uit. Als er een grotere voorraad nodig blijkt, kan dit in overleg met de HIP.